Tijdwinst inzet drones

Tijdwinst door de snelheid van inmeten

De inzet van drones op projecten verhoogt de kwaliteit en verlaagt de tijdsinspanning. Onze drones zijn zeer effectief bij het vastleggen van geo-informatie. Wat wij binnen één dag op locatie inmeten, is niet eens haalbaar met een tiental landmeters over een hele week.

Tijdwinst door de kwaliteit van gegevens

De nauwkeurigheid die wij behalen met de nieuwste drone technologie doet niets onder aan de huidige landmeetmethode (veldboek en totalstation). Waar huidige systemen werken met tientallen of honderdtallen punten, leggen wij miljoenen punten vast (als pointcloud in 3D) met een hoogste nauwkeurigheid XYZ-waarde. Dus winst is te behalen op twee fronten; in de nauwkeurigheid van data en in de hoeveelheid van data. Hoe wij te werk gaan kun je hier zien.

Concreet voorbeeld

We nemen een lang uitgestrekt gebied van 12 km met een breedte van 100 meter (120 hectare). In één dag tijd verzamelen we alle nodige data. We processen 3918 images met ruim 47 miljoen (XYZ) punten als 3D pointcloud. En beschikken over een super high-res orthofoto van 74 GB.

Hiermee is de basis gelegd waarmee de projectperformance wordt verhoogt. Data en tekeningen uploaden, data informatie downloaden het is allemaal zeer eenvoudig in enkele klikken te realiseren.

Veiligheid gaat boven alles

Als we een dergelijk project in kaart moeten brengen, is de kans groot dat delen hiervan door moeilijk of niet toegankelijk gebied lopen. Denk aan privégrondgebieden, spoor-, snel- en waterwegen. Hierbij neemt het risico op persoonlijk letsel alleen maar toe, terwijl iedereen alles in werking stelt om risico’s te verminderen. U kunt hier meer lezen over hoe wij omgaan met veiligheid en deze ook borgen.

Meer tijdwinst door de 3D Survey Portal

Buiten hetgeen veel tijdwinst te behalen is door de inzet van drones, is er ook nog veel te behalen bij het dataprocessen en de manier waarop je het project als 3D omgeving toegankelijk maakt. Lees hier meer waar het voordeel in kan zitten.