Drone data voor engineeringbureau . Geo data.

Drone data voor engineeringbureaus

Het project eenvoudig verrijken, delen, simuleren en rapporteren

Eenvoudig en snel tot een 3D omgeving

Het is cruciaal om een nauwkeurig beeld te hebben van het project bij het maken van een voorstel of ontwerp voor infra- en bouwprojecten. Bestaande leidingen moeten worden vervangen, nieuwe tracés worden aangelegd, wegen worden aangepast, panden en objecten verreizen waar mogelijk is. En dit alles moet in goede banen worden geleid.

Wij verzamelen project informatie door de inzet van professionele drones. Drone mapping (Fotogrammetrie of LiDAR technologie) is de beste manier om een omgeving of project nauwkeurig in hoge kwaliteit weer te geven.

3D GEO DATA is volledig gecertificeerd volgens de nieuwste Europese wet- en regelgeving. Wij voeren onze werkzaamheden uit op een professionele, veilige en snelle manier. Accurate data inwinnen is de eerste stap en deze data op een juiste manier processen de tweede. 

Naast het vliegen met drones en het processen van data, presenteren we deze data ook als 3D project in onze 3D Survey Portal. Een portal waar middels een autorisatieplan verschillende mensen met verschillende rechten toegang tot kunnen krijgen. Van ‘view’ voor stake holders tot ‘editing’ voor de engineer, en alles wat er tussenin komt kijken.

Voorbeeld van LiDAR technologie. De complete situatie van een hoogspanningsnet wordt in details vastgelegd
Voorbeeld van drone mapping - fotogrammetrie. De omgeving wordt tot op de detail in beeld gebracht

Het belang van goede project informatie

Engineering gebeurt op basis van verschillende datagegevens zoals ingewonnen gegevens op locatie, Google Maps, Streetview of een andere vorm van 3D-view en de nodige gegevens uit KLIC-meldingen. 

Waar vele gegevens vanuit ooghoogte (vanaf een autodak) worden ingewonnen of niet volledig accuraat (Google) en minder van kwaliteit zijn, zorgen wij voor de beste data die vanuit verschillende hoeken en hoogte is ingewonnen.

Kwaliteit boven alles

Als drone organisatie leggen we de lat graag erg hoog. Dit doen we onder ander door:

  • Gebruik te maken van de meest geavanceerde drone technologie;
  • Het inwinnen van data met de hoogst nauwkeurige XYZ waarde;
  • Het project met de grote hoeveelheid aan data te processen tot een 3D model;
  • Ervoor te zorgen dat data eenvoudig kan worden gedown- en geüpload.
  • Het delen van project informatie middels verschillende autorisatie levels;
  • Diverse rapportages eenvoudig te genereren.

Drone data is toegevoegde waarde voor engineers

De engineer maakt gebruik van geavanceerde software waarin hij of zij de meest mooie 2D/3D modellen kan maken. Dit vakgebied kunnen wij als 3D GEO DATA op verschillende wijzen faciliteren. Zo zorgen wij voor de beste 3D weergave (point cloud) van de werkelijkheid buiten (een digital twin) en kan de engineer de nodige ontwerpen en tekeningen toevoegen en deze op eenvoudige wijze inzichtelijk maken.

Accurate gegevens met miljoenen punten (nauwkeurige XYZ waarden) is de basis waarmee de engineer het project verrijkt. Dit kan zijn met ontwerpen bovengronds als ook ondergronds. Niet alleen het uploaden van tekeningen of het downloaden van gegevens, maar ook het verrichten van metingen, het maken van calculaties en het downloaden van de nodige rapportages zijn mogelijk voor de engineer. Een mooie totaaloplossing dus.

3D drone mapping van een industriële omgeving
Een 3D point cloud resultaat als project in de 3D Survey Portal
3D GEO DATA maakt een digital twin van een gevoelige woonwijk ter voorbereiding van diverse werkzaamheden

Betere risicobeheersing door project simulaties

Omdat in de 3D Survey Portal alle gegevens samenkomen kunnen situaties in detail worden bekeken. Hierdoor worden op voorhand de risico’s zichtbaar. Op deze manier kunnen de voorgestelde maatregelen en bijkomende kosten worden beoordeeld. Dit draagt bij aan het veilig en efficiënt uitvoeren van de werkzaamheden op locatie.

Hieronder zijn enkele praktijkvoorbeelden te zien van project simulaties. AutoCAD tekeningen worden samengevoegd met de 3D point cloud omgeving.   

In de 3D Survey Portal wordt de situatie direct in 3D zichtbaar. Hieronder is te zien wat de verschillen zijn tussen de concept tekening (AutoCAD/Civil3D) en de werkelijke situatie buiten. Drone data voor engineeringbureau
In enkele klikken worden tekeningen werkelijkheid met elkaar vergeleken
Voorbeeld van AutoCAD/Civil3D. Drone data voor engineeringbureau
Engineering in combinatie met drone mapping zorgt voor een weelde aan project informatie
Voor assetmanagement bij een hoogspanningsnet wordt onze data verrijkt door de engineers. Nu kunnen de engineers diverse simulaties maken. Drone data voor engineringbureau
3D project simulaties zijn een verrijking voor engineers en assetmanagement

In de 3D Survey Portal kunnen verschillende metingen en berekeningen op eenvoudige wijze worden gemaakt.  

Een aanvulling op de bestaande werkmethode

Voor engineers is drone data een toegevoegde waarde. Het bedenken, ontwerpen en maken van tekeningen blijft een specialisme. De engineer krijgt een weelde aan informatie en een tool om sneller berekeningen, calculaties en rapportages uit te draaien. Daarnaast kan eenvoudig informatie worden gedeeld en kan in een 3D view het project worden gepresenteerd aan klanten of stakeholders.

schade claim indienen of voorkomen met bouwkundige opnames. Drone meting voor gemeentes
Big data als 3D model is een ware aanvulling voor engineers

Meer toegevoegde waarde voor de engineer bij bouwkundige opnames.

Meer details over drone mapping, fotogrammetrie en LiDAR technologie.

Haal meer voordeel uit de 3D Survey Portal als engineeringbureau.

Profiteer van de voordelen van drone data voor engineeringbureaus en optimaliseer uw projectresultaten. Neem de volgende stap naar verbeterde nauwkeurigheid, efficiëntie en besluitvorming. Neem contact met ons op en ontdek hoe onze drone-metingen uw projecten naar nieuwe hoogten kunnen tillen.

Interesse in nauwkeurige en betrouwbare data? Of wilt u meer weten over drone data voor  engineeringbureaus?