Digital twin voor netbeheerders

In control zijn als asset- en omgevingsmanager

Netbeheerder gebaat bij 3D project informatie

Als netbeheerder heeft u een grote verantwoordelijkheid. Leveringsgarantie van stroom, gas, water of data is van het grootste belang. Als beheerder, assetmanager of omgevingsmanager bent u graag in control. Elk project begint bij een goede basis. Data is kennis, kennis is macht.

Bij grote, complexe projecten met meerdere aannemers is het verstandig om het complete project als een digitaal 3D model beschikbaar te hebben. Een digitale omgeving (digital twin) waar elke (onder)aannemer met een eigen autorisatie toegang heeft tot dat deel wat voor hem van belang is. De aannemer behoudt zijn eigen werkwijze om projectinformatie toe te voegen in de 3D Survey Portal. 

De 3D Survey Portal is een ideale tool om het totale project overzichtelijk en eenvoudig te monitoren.

Onze drones worden ingezet voor het inwinnen van data bij de grote energietransitie
3D GEO DATA realiseert 3D project informatie voor kabel en leiding tracés

Veiligheid boven alles

Als netbeheerder wilt u dat alle werkzaamheden, door wie dan ook, op een veilige manier worden uitgevoerd. Veiligheid staat op nummer 1. Onveilige situaties voor mens, dier en milieu wilt u hoe dan ook vermijden. De inzet van drones voor het inwinnen van project informatie verlaagt het risico op incidenten en verhoogt de persoonlijke veiligheid.

Met drone mapping winnen we nauwkeurige XYZ waarden in, zelfs in gebieden die niet of amper toegankelijk zijn. Met een drone wordt data slim en veilig ingewonnen zonder dat er gevaarlijke situaties worden gecreëerd.

Daarnaast is 3D GEO DATA volledig gecertificeerd volgens de Europese wetgeving. Wij als organisatie moeten voldoen aan de meest strenge veiligheidseisen die u u maar kunt bedenken. ILenT (Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat) voert met regelmaat audits uit bij professionele drone bedrijven. Alles is gericht op veilig werken en veilig handelen.

Veiligheid bij 3D GEO DATA is een mentaliteit, een structuur en een cultuur.

'In controle' als netbeheerder

Er zijn heel wat aandachtspunten op te noemen die voor de werkzaamheden gelden bij vitale infrastructuur. Netbeheerders kijken Net even anders naar de (grootschalige) projecten en hebben daarbij ook andere bijkomende verantwoordelijkheden:

 • Doorkruisen verschillende soorten gebieden met de daarbij behorende aandachtspunten;
 • Meerdere disciplines waarbij verschillende expertises noodzakelijk zijn, waardoor er dus vaak meerdere partijen zijn;
 • Impact bij downtime, hoe complexer de situatie hoe hoger het risico en de economische gevolgen;
 • Verschil van inzicht, aanpak en belangen bij inzet van meerdere aannemers;
 • Aanwezigheid van bestaande infrastructuur zoals kabel- of leidingtracés (KLIC-meldingen).

Om dit alles in goede banen te leiden zijn inzicht en overzicht noodzakelijk. Een goed begin is het halve werk. 3D GEO DATA maakt een Digital Twin van het hele project.

Data eenvoudig delen met aannemers
Hebben we het hele project accuraat en nauwkeurig in kaart, dan kunnen afzonderlijke aannemers of engineeringbureaus toegang krijgen tot dat deel wat voor hen van belang is. Elke aannemer werkt op zijn of haar eigen manier en kan het project verrijken door data, zoals tekeningen e.d., op eenvoudige wijze toe te voegen. Als netbeheerder bent u ‘in control’ omdat u de totale overview heeft.

Gemak dient de mens! 
Net zoals een netbeheerder de leveringsgarantie en kwaliteit hoog in het vaandel heeft, streven wij er ook naar om de netbeheerder zelf een volledig pakket aan projectinformatie van hoge kwaliteit te bieden.

3D GEO DATA werkt mee aan de basis voor een optimaal comfort

Project performance als netbeheerder

Onze Survey Portal is geschikt om grotere projecten eenvoudig en praktisch in te richten.

Bij grotere projecten zijn meerdere partijen en stakeholders betrokken. Perceptie management, communicatie en inzicht is van groot belang. De 3D Survey Portal is een tool waarmee project informatie en details eenvoudig kunnen worden bekeken.

Een van de grootste voordelen bij het gebruik van de portal is tijdwinst. Nog meer voordelen:

 • Een compleet project overzicht;
 • Alle (toegevoegde) data op één plek;
 • 3D-view voor snel inzicht in wat waar speelt;
 • Bij juridische vraagstukken zijn details eenvoudig beschikbaar.

Als netbeheerder faciliteert u ook in de betere project performance. Het engineeringbureau of de aannemer die betrokken is bij het project krijgt op eenvoudige wijze de beschikking over een weelde aan informatie die voor hem of haar van belang is. Denk aan:

 • Eenvoudig metingen uitvoeren;
 • Met enkele klikken rapportages maken;
 • Risicobeheersing door projectsimulatie;
 • 3D-view voor een snel en beter in- en overzicht;
 • Ontwerpen eenvoudig uploaden;
 • Project informatie downloaden (AutoCAD ready).

Wilt u meer te weten komen over onze Survey Portal, klik dan hier

data inwinnen voor grote risicovolle projecten
De 3D Survey Portal is overal en met elk device te gebruiken

Wilt u meer te weten komen over data processing en onze 3D Survey Portal? Klik dan op de onderstaande button.

Wilt u meer zien van wat wij allemaal doen op het gebied van drone mapping? Klik dan op de onderstaande button.

Een Digital Twin van jouw project

Hieronder is een voorbeeld te zien waarbij we middels LiDAR technologie een compleet gebied (12 kilometer lang en 100 meter breed) in kaart hebben gebracht. Gedetailleerd wordt de situatie van het hoogspanningsnet (inclusief stroomgeleiders) ten opzichte van het grondgebied weergegeven.  Dit is een weergave van een Digital Twin in onze 3D Survey Portal. Lees meer over onze Digital Twin projecten.

Hieronder eindresultaten van projecten middels drone mapping en dataprocessing.

Wilt u als netbeheerder meer grip en inzicht in uw project? Wilt u de mogelijkheden bespreken voor een Digital Twin? Maak dan een afspraak met ons. Wij presenteren graag onze expertise aan een groep ‘decision makers’ bij u als netbeheerder.

U kunt ook direct een vrijblijvende offerte aanvragen.