Operation Manual (OM)

Up-to-data voor drone projecten in heel Europa

De regels voor het vliegen met drones is sinds 01-01-2022 van de Nederlandse wetgeving overgegaan naar de nieuwe Europese wetgeving. Dit heeft meer voeten in aarde dan u in eerste instantie zou kunnen bedenken.

Veiligheidsmanager en Accountable manager

Binnen ons team zijn de veiligheidsmanager en de accountable manager direct betrokken bij alles wat te maken heeft met veiligheid, wetgeving, praktijk en theorie. Alles staat in het teken van veiligheid. Veiligheid voor mens, dier en omgeving.

Operation Manual versie 1.0 – 2.0. – 3.0 (hardcover boekwerk)

Onze aanpak, werkwijze en alles wat hier in de basis ten grondslag ligt, wordt beschreven in ons Operation Manual (OM genoemd). Gezien alle ontwikkelingen op het gebied van de Europese regel- en wetgeving hebben wij een team samengesteld dat deze nauwlettend volgen. En waar nodig passen we ons OM en onze werkwijze hierop aan. Zo blijven wij up-to-date en zijn we optimaal inzetbaar voor onze klanten.

Eind 2022 is een mooi moment om de nieuwe versie van het OM in een hardcover boekvorm te verzilveren. Naast dit boek houden we de nieuwste ontwikkelingen bij in een digitale versie totdat we weer een nieuwe editie maken.

Waarom het OM in boekvorm? Dit heeft diverse redenen. Allereerst delen we deze boeken uit binnen ons team, zodat iedereen op de hoogte is van de nieuwe regels en werkwijzen. Daarnaast verkiezen wij als organisatie een boek boven een digitale versie. Dit omdat we al zoveel digitaal doen. Kortom na 1.0 en 2.0 is hier OM 3.0.

Een nieuw Operation Manual en Operation Authorisation

In juni 2023 hebben we ons nieuwe OM versie 3.7 goedgekeurd ontvangen van ILenT.

Met deze nieuwe versie brengen we niet alleen onszelf als organisatie naar een hoger niveau, maar ook de mogelijkheden voor onze klanten en projecten. Zo hebben we o.a. de volgende mijlpalen toegevoegd. Ook hebben wij onderdelen kunnen aanvullen aan onze Operation Authorisation (OA). 

  • EVLOS (VLOS) vluchten; over a controlled ground area,
  • EVLOS (VLOS) vluchten; over an uncontrolled ground area,
  • EVLOS (VLOS) vluchten; over sparsely populated area 
  • Vliegen bij Vitale Infrastructuur