Drone (hoogte) inspectie

Hoogte beelden voor constructies, panden, objecten en kunstwerken

Hoogte-inspectie heeft zich bewezen als een efficiënte en kosteneffectieve methode om moeilijk bereikbare of gevaarlijke locaties te inspecteren. Of het nu gaat om het controleren van bruggen, hoogspanningsmasten, windturbines of hoge gebouwen, drones bieden een veilige en nauwkeurige oplossing.

Traditionele hoogte-inspecties vereisten het inzetten van gespecialiseerde teams die zich in gevaarlijke omgevingen moeten begeven, met een hoog risico factor. Drones kunnen deze gevaarlijke taken op afstand en diverse hoogte uitvoeren waardoor de veiligheid toeneemt en het risico voor persoonlijk letsel tot een minimum worden beperkt. 

Drones zijn uitgerust met hoogwaardige camera’s, thermische camera’s, superzoom camera’s en LiDAR-systemen, die gedetailleerde visuele informatie vastleggen. Dronebeelden kunnen real-time worden gestreamd naar een grondstation of als film of foto worden vastgelegd. Nadere inspecties kunnen eventueel onmiddellijk worden uitgevoerd door de expert. Dit bespaart niet alleen tijd, maar maakt ook snellere besluitvorming mogelijk.

Het monitoren van objecten en vergelijkingen tussen inspecties in de loop der tijd is goed mogelijk. Dit is van de toegevoedewaarde voor het detecteren van eventuele veranderingen, slijtage of schade aan constructies. Indien inspecties met enige regelmaat worden uitgevoerd kunnen problemen en risico’s in een vroeg stadium worden opgespoord. Dit leidt tot kostenbesparing en het verlengen van de levensduur.

Bouwkundige opname met professionele drones

Voor de sectoren zoals energie, bouw en infrastructuur hebben drones een grote toegevoegde waarde. Ze bieden niet alleen optimale veiligheid en kostenbesparingen, maar ook een hogere nauwkeurigheid bij het verzamelen van visuele, warmte en meetgegevens. 3D GEO DATA.com (Drone Flight Inspection.com) is de gecertificeerde erkende partner voor hoogte inspecties. Zodat de veiligheid gegarandeerd is voor het onderhouden en controleren van complexe structuren op risicovolle hoogte.

Welke soorten drone inspecties zijn er?