Fotogrammetrie

Drone mapping met fotogrammetrie

Fotogrammetrie is een techniek waarmee met behulp van drone fotografie driedimensionale informatie wordt verkregen over objecten en landschappen. Deze informatie kan omgezet worden in nauwkeurige 3D-omgeving met talloze mogelijkheden. 

Proces

Bij 3D GEO DATA ziet dit proces er als volgt uit:

  1. Planning. Voordat de drones de lucht in gaan wordt er een nauwkeurig plan gemaakt voor de route die de drone gaat afleggen. Zo zorgen wij ervoor dat de drone alle benodigde punten meeneemt. Door het uitstippelen van een plan kunnen wij ook de veiligheid waarborgen. 
  2. Fotografie. In de lucht maakt de drone verschillende foto’s. Alle foto’s zullen op elkaar aansluiten om zo een samenhangend geheel te krijgen. Bij 3D GEO DATA zorgen we voor foto’s met hoge resolutie. Dit zorgt voor nog meer nauwkeurigheid en precisie. 
  3. Dataverwerking. Nadat alle foto’s zijn gemaakt, worden deze in onze Survey Portal verwerkt. Met behulp van een snel ontwikkelde Pointcloud kunnen we tot wel 90+ hectare in één dag digitaliseren. Deze software creëert en duidelijk 3D-model van het gebied, de objecten of de omgeving. 

Met deze fotogrammetrie techniek worden foto’s genomen vanuit verschillende hoeken en posities. Door middel van nauwkeurige GPS-informatie wordt er een nauwkeurige 3D-omgeving gecreëerd. Zodra de data is verwerkt, heeft u toegang tot talloze mogelijkheden en informatie. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor het ontwerpen en plannen van bouwprojecten en het inspecteren van infrastructuur.

Dankzij onze jarenlange ervaring met surveying kunnen wij hoogwaardige diensten leveren aan diverse sectoren. Of u nu een netbeheerder, aannemer, engineeringbureau of gemeente bent, wij bieden op maat gemaakte oplossingen om aan uw specifieke behoeften te voldoen.

Wij zijn trots op onze deskundigheid en jarenlange ervaring. Wij staan altijd klaar om onze klanten te helpen hun doelen te bereiken.

Fotogrammetrie, Luchtfotografie, Orthomosaic, Puntenwolk
Pointcloud weergave uit de Servey Portal met mapping / camera locaties

Fotogrammetrie toepassen?

Ontdek wat 3D GEO DATA voor uw bouwproject kan betekenen. 

Blijf op de hoogte van project digitalisatie​

De wereld verandert en dat gaat sneller dan u misschien denkt. Wij veranderen mee en blijven toegevoegde waarde leveren. Wilt u niets missen? Volg ons dan via LinkedIn. Of neem vrijblijvend contact met ons op via info@3dgeodata.com of bel Appie Veraart via +31(0)627 025 023.