Lidar (laser) technologie met drones

LIDAR (laser) technologie

Drone mapping met LIDAR technologie

Wat is LIDAR (laser) technologie?

Ten eerste staat LIDAR voor Light Detection and Ranging. Dit is een technologie die gebruik maakt van laserlicht om de afstand tot een object te meten. Het werkt door het uitzenden van korte laserpulsen. Deze worden vervolgens gereflecteerd door objecten in de omgeving. Daarna wordt dit signaal terug opgevangen. De afstand wordt berekend door de tijd tussen het uitzenden van de laserpuls en het ontvangen van de reflectie. Verder wordt LIDAR (laser) technologie gebruikt in verschillende toepassingen, waaronder geografische informatiesystemen (GIS), landmeetkunde en dus ook drone metingen.

Waarom gebruiken wij LIDAR techniek? 

Om te beginnen gebruiken wij LIDAR-technologie om gedetailleerde 3D-modellen van objecten en omgevingen te maken. In tegenstelling tot traditionele landmeetkunde en fotogrammetrie technieken worden wij niet beperkt tot alleen het vastleggen van het oppervlak van objecten en omgevingen. In tegenstelling tot deze technieken biedt LIDAR-technologie de mogelijkheid om ook de interne structuur van objecten en omgevingen in kaart te brengen.

Wij combineren de techniek van Drone Mapping en LIDAR-sensoren om uw omgeving in een gedetailleerde 3D point cloud vast te leggen. Om u een beeld te geven hoe dit er dan uit komt te zien. Is er onderaan een foto van een van onze point cloud projecten te zien.  

Door een vluchtpatroon vanuit verschillende hoeken en posities vast te leggen, wordt een gedetailleerde 3D-kaart gemaakt. Zo krijgt u een Digital Twin van objecten, panden en/of omgeving. Het is een ideale toepassing om digitale hoogte modellen en het monitoren van veranderingen inzichtelijk te maken. 

Dankzij onze jaren aan ervaring met LIDAR (laser) technologie kunnen wij hoogwaardige diensten leveren aan diverse sectoren. Bent u een netbeheerder, aannemer, engineeringbureau  of gemeente? Lees meer over uw eigen expertise. wat ongeacht in welke branche u zit, wij bieden op maat gemaakte oplossingen voor uw behoeften.

3D GEO DATA met drone en LiDAR technologie leveren gedetailleerde 3D point cloud projecten

Kijken hoe LIDAR-technologie uw proces kan versnellen?

Ontdek wat 3D GEO DATA voor uw project kan betekenen. 

Blijf op de hoogte van project digitalisatie

De wereld verandert en dat gaat sneller dan u misschien denkt. Wij veranderen mee en blijven toegevoegde waarde leveren. Wilt u niets missen? Volg ons dan via LinkedIn. Of neem vrijblijvend contact met ons op via info@3dgeodata.com of bel Appie Veraart via +31(0)627 025 023.