3D drone mapping, ondersteuning aan GWW en infrastructuur engineers door Digital twins

Drone mapping

Hoge kwaliteit en accurate data met 3D drone mapping

Met Drone Mapping leveren wij nauwkeurige projectinformatie aan u. Daarbij winnen we deze data in op de meest veilige manier, voor zowel mens, dier als omgeving. Wij zetten professionele drones in om data vanuit de lucht in te winnen. Dit wordt ook wel 3D Landmeten genoemd.

Wat is drone mapping?

Drone mapping is het inwinnen van zeer nauwkeurige data met behulp van drones. Zo digitaliseren we projecten, objecten en de omgeving. Dit wordt tegenwoordig ook wel ‘Digital Twins’ genoemd. Als onafhankelijke Geodata specialist is ons doel het verbeteren van de project performance van onze klanten. 

Digitaliseren op het hoogste niveau

Met drone mapping bieden we ondersteuning aan GWW en infrastructuur engineers om een project sneller en beter te ontwerpen, om het inzicht op het gebied van maatvoering te verbeteren en om te calculeren. Met ons complete pakket kan een project op een innovatieve wijze worden gemanaged en gepresenteerd en beschikt uw engineers- en bedrijfsbureau altijd over de meest actuele gegevens. Om deze reden kunnen er middels een autorisatieplan er per individu de juiste rechten worden toegekend.

professioneel landmeten door middel van drones
Laatste check t.b.v. drone mapping havengebied Rotterdam Maasvlakte II

Project simulatie

Bent u op zoek naar inzicht in de ondergrondse infrastructuur? Bovengrondse en ondergrondse infrastructuur worden hierbij beiden weergegeven. Op deze manier kunnen wij belangrijke ondergrondse infrastructuur zoals KLIC-meldingen, kabels, leidingen, putten, zinkers en tunnels visualiseren. Ook de elektromagnetische straling rondom een tracé wordt in kaart gebracht, zodat hier bij de aanleg van andere infrastructuur rekening mee kan worden gehouden. Met engineering tekeningen en KLIC-meldingen bootsen wij de ondergrondse infrastructuur na en voegen deze toe aan uw digitale 3D Survey Portal.

Bij ons kunt u er zeker van zijn dat uw projecten op het hoogste niveau worden gedigitaliseerd. Door altijd innovatief te werk te gaan en nieuwe technieken toe te passen, lopen we voorop op het gebied van digitaliseren.

Benieuwd naar ons portfolio op het gebied van digitaliseren?

3D point cloud weergave in de 3D Survay Portal, 3D Drone mapping. Drone meting voor gemeentes
Hoge kwaliteit en accurate 3D Point Cloud weergave in de 3D Survey Portal

Wil je meer over onze projecten te weten komen? Lees dan onze project cases. 

Waarvoor wordt drone mapping gebruikt?

Drone Mapping wordt in de bouwindustrie veel gebruikt voor projectplanning, het in kaart brengen van een gebied en kwaliteitscontrole. Met gedetaillerde 3D-modellen, topografische kaarten en volumeberekeningen kunnen we bouwprofessionals beter inzicht bieden. 

3D GEO DATA werkt onder andere in opdracht van en voor aannemers op het gebied van GWW en infrastructuur, engineeringsbureaus, netbeheerders en gemeentes. Wij mogen drone operaties uitvoeren in alle gebieden. Als wij niet mogen vliegen, dan vliegt er niemand. Dit doen we uiteraard volgens de Europese wetgeving, waarbij veiligheid op nummer 1 staat. Ook zijn we volledig gecertificeerd en verzekerd. Wij vliegen onder andere boven:

 • Dorpen en steden
 • Natura 2000-gebieden
 • CTR – gecontroleerd luchtruim
 • Bedrijventerrein
 • Infrastructuur
 • Spoorwegen
 • Kunstwerken
 • Offshore
 • Haven- en industriegebieden
 • Hoge objecten
 • Nachtvluchten

Door deze gebieden in kaart te brengen met een drone worden onveilige situaties voorkomen. Vaak gaat het om grote, gevaarlijke of lastig toegankelijke gebieden. Met een drone kan de omgeving in kaart worden gebracht zonder dat er mensen in gevaar komen. Een drone vliegt gemakkelijk over en langs obstakels. Ook als er geen toegang is tot een grondgebied, dan is de oplossing vliegen met drones. Het resultaat is een gedetailleerd 3D model van de omgeving en objecten.

Met een drone kan de omgeving in kaart worden gebracht
Drone mapping havengebied Rotterdam Maasvlakte II

Veiligheid voorop

Onze drone operaties vallen binnen de luchtvaartsector. Daarom staat bij 3D GEO DATA veiligheid voorop. Bij alles wat we doen staat de veiligheid van mens, dier en omgeving bovenaan. 

Welke geodata kunnen we inwinnen en inzichtelijk maken?

Met behulp van fotogrammetrie (orthofotografie) en/of LiDAR zijn de volgende toepassingen mogelijk bij 3D GEO DATA:

 • Oppervlaktemeting
 • Tracé-meting
 • Objecten meting
 • Volume berekening
 • Grondverzet berekening
 • Inzichtelijk maken van de aanwezige infrastructuur
 • Project monitoring
 • Project simulatie
 • Data triangulatie voor onder andere machinebesturing

Warmtemeting en hoogte inspectie behoren ook tot de mogelijkheden.

Oppervlaktemeting Tracé-meting, Grondverzet berekening, Objecten meting met drone mapping
Engineering tekening weergegeven in het 3D Survey Portal
De ligging (ondergronds) van drinkwaterleiding (HDD Boring) wordt getoond in de 3D Survey Portal.

Onze aanpak

Onze aanpak bespaart niet alleen veel tijd en kosten, maar biedt ook nog andere voordelen. Wij investeren namelijk in kostbare hard- en software, zodat u dat niet hoeft te doen. Daarnaast leveren wij betrouwbare data van hoge kwaliteit die wij verzamelen door middel van drones. Vervolgens verwerken wij deze data in uw persoonlijke digitale 3D Survey Portal. Wilt u meer weten over hoe wij dit precies doen? Wij leggen het u graag uit.

Onze 3D landmeet projecten

In 2015 zijn we begonnen met onze eerste 3D landmeet projecten. Dit heeft ons veel ervaring opgeleverd die we tegenwoordig gebruiken om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. In deze periode hebben we ook een aantal prachtige Europese primeurs aan ons portfolio mogen toevoegen.

Vraag een offerte aan voor drone mapping

Heeft u interesse om uw project naar een hoger niveau te brengen? Of het nu gaat om een ad-hoc of een lange termijn project, wij bieden mogelijkheden voor het inwinnen van big data in uw voordeel.

Blijf op de hoogte van drone project digitalisatie

De wereld verandert en dat gaat sneller dan u misschien denkt. Wij veranderen mee en blijven toegevoegde waarde leveren. Wilt u niets missen? Volg ons dan via Linkedin