Bouwkundige opname

3D GEO DATA maakt gebruik van professionele drones om bouwkundige opnames van woningen, panden, kunstwerken of bouwprojecten te realiseren. Deze opnames worden in korte tijd en met hoge resolutie verwerkt. 

Waarom een bouwkundige opname met een professionele drone?

Het maken van een bouwkundige opname met een professionele drone biedt verschillende voordelen:

 • Overzicht en perspectief. Drones bieden een helicopter view van het bouwterrein. Dit maakt het makkelijker om de situatie goed te overzien en begrijpen.
 • Snelheid. Binnen korte tijd kunnen grote gebieden nauwkeurig opgenomen worden. Het scannen van het bouwterrein met behulp van drones gaat vele malen sneller dan het handmatig verwerken.
 • Nauwkeurigheid. Drones bieden de mogelijkheid om gedetailleerde en nauwkeurige beelden te maken, zelfs op gevaarlijke of moeilijk bereikbare plekken. Hierdoor kunnen problemen herkend worden die anders misschien over het hoofd waren gezien.
 • Veiligheid. Het gebruik van drones zorgt ervoor dat mensen minder genoodzaakt zijn om van grote hoogtes of gevaarlijke plekken opnames te maken van het bouwterrein. Let op: Het is belangrijk om met gecertificeerde partijen samen te werken die de veiligheid ook met drones kunnen waarborgen. Lees hier hoe wij deze veiligheid waarborgen
 • Documentatie. De opnames kunnen worden opgeslagen voor toekomstige referentie. Het juist rapporteren en analyseren kan waardevol zijn voor bijvoorbeeld bouwkundig experts, architecten en ingenieurs. 
 • Risicomanagement. Doordat drones nauwkeurige beelden van de constructie kunnen maken, ontloop je het risico tot vervelende geschillen in de toekomst. Je bent namelijk goed op de hoogte van bepaalde situaties voordat het bouwen is begonnen, en hebt dus goed zicht op jouw verantwoordelijkheden. 

Geschillen vermijden

Meten is weten. Risico’s zijn onvermijdelijk bij elk bouwproces. Dit komt doordat de werkzaamheden trillingen kunnen veroorzaken. Voor veel aannemers kan het afdekken van risico’s daarom een van de grootste motieven zijn om met professionele drones te werken. Hoe drones hierbij kunnen helpen wordt duidelijk in dit korte voorbeeld:

Door de werkzaamheden bij het bouwproces kunnen trillingen ontstaan. Deze trillingen zijn dan vaak de oorzaak van scheurvorming. “Maar wanneer is de scheurvorming ontstaan?” 

Door vooraf bouwkundige opnames te maken vanuit verschillende hoeken en diverse hoogten worden woningen, objecten of kunstwerken in hoge resolutie vastgelegd en komen alle aanwezige gebreken en tekortkomingen duidelijk in beeld. Zo kan later worden bepaald of een schadeclaim terecht is of niet. Onze gecertificeerde specialisten weten vanuit ervaring hoe ze dit proces veilig en efficiënt kunnen uitvoeren. 

Bouwkundige opname met professionele drones
3D GEO DATA maakt gebruik van de nieuwste technologie bij het realiseren van bouwkundige opnames.

Voor wie zijn bouwkundige opnames relevant?

Voorbeelden van plekken waar bouwkundige opnames nuttig kunnen zijn:

 • Panden en gebouwen;
 • Woningen;
 • Historische monumenten;
 • Kunstwerken;
 • Industriële objecten.

Waarom 3D GEO DATA?

Met een drone krijgt u het meest gedetailleerde resultaat. De hi-res grid foto’s zijn zeer betrouwbaar en missen niets. Het werken met drones is al een goeie stap, maar bij 3D GEO DATA doen we hier graag een schepje bovenop. Dit doen we door ons op verschillende manieren te onderscheiden:

 • Veiligheid is altijd nummer 1. Bij 3D GEO DATA staat veiligheid altijd op nummer 1. Wij houden altijd rekening met mensen, dieren en de omgeving. Dit doen we door goede voorbereiding en het naleven van de belangrijkste wet- en regelgeving in de luchtvaartindustrie.
 • Het juiste papierwerk. Bij 3D GEO DATA hebben we alle papieren op orde. De juiste certificaten waarmee wij de veiligheid waarborgen, een exploitatievergunning en een goedgekeurde Operation Manual (OM) waarmee wij in heel Europa mogen vliegen.
 • Als wij er niet vliegen, vliegt er niemand. Bij 3D GEO DATA mogen we overal vliegen. Zo komen onze drones ook op moeilijk te bereiken gebieden, die bijvoorbeeld te onveilig zijn om als mens te betreden. 
 • Expertise. Niet alleen beschikt 3D GEO DATA over ervaren professionals, wij hebben ook een flinke lijst aan primeurs op onze naam staan. Aan ervaring en expertise is dus zeker geen gebrek bij 3D GEO DATA.

We werken bij 3D GEO DATA met de nieuwste technologieën en kunnen snel handelen. Daarnaast zorgen we altijd voor een cultuur van vertrouwen. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? 

Een bouwkundige opname laten maken​

Ontdek wat 3D GEO DATA voor uw bouwproject kan betekenen. 

schade claim indienen of voorkomen met bouwkundige opnames. Drone meting voor gemeentes
3D GEO DATA maakt gebruik van industriële drones zoals de Matrice 300 RTK met thermische en superzoom camera

Onze bouwkundige expertise