Digitaliseer het hoogspanningsnet

3D terreinmodel over een lengte van 12 km

3D GEO DATA is gevraagd om een hoogspanningsnet van 12 kilometer nauwkeurig als 3D model in kaart te brengen. Het doel, de situatie inzichtelijk maken van de hoogspanningskabels en hun omgeving. Door de inzet van onze professionele drones inclusief LiDAR technologie (laser technologie) wordt de omgeving getailleerd vastgelegd. Na het dataprocessen wordt het project in een accuraat 3D model weergegeven.

Assetmanagement gebaat LiDAR drone technologie

De engineers kunnen verschillende rekenmodellen combineren met de accurate 3D project informatie. Dit is noodzakelijk om de conditie van de geleiders vast te stellen. Project simulaties van weersomstandigheden, temperatuur en de hoeveelheid energietransport geven een duidelijk beeld ter ondersteuning van assetmanagement.

Toegevoegde waarde voor netbeheerders

In opdracht van het advies- en ingenieursbureau, werken we samen aan dit innovatieve project. De resultaten zijn boven verwachting. Door de data nog beter te analyseren, vlucht-engineering verder te optimaliseren zien we in de toekomst zeker toegevoegde waarde voor netbeheerders. De belangen zijn groot. Accurate data verzamelen en het project in een 3D model inzichtelijk te maken werkt in zijn voordeel voor onder andere assetmanagement.